Полицията идентифицира 40-годишния Робърт Кард като интересно лице“, свързано с масовата

...
Полицията идентифицира 40-годишния Робърт Кард като интересно лице“, свързано с масовата
Коментари Харесай

Кой е Робърт Кард? Заподозрян за масовата стрелба в Мейн

Полицията разпознава 40-годишния Робърт Кард като „ забавно лице “, обвързвано с масовата пукотевица в Луистън, Мейн, в сряда вечерта. При кървавото нахлуване починаха минимум 16 души бяха и десетки бяха ранени, съгласно Асошиейтед прес.

Въоръжен мъж откри огън в ресторант Schemengees Bar and Grille и боулинг зала Sparetime Recreation в Люистън в сряда вечерта, причинявайки голям брой жертви, преди да избяга в нощта. Двете места са на към 4 благи едно от друго (около 6,5 километра-бел.ред.), оповестява Newsweek.

Към ранните часове на четвъртък Кард, пенсиониран боен, остава на независимост. Полицейското ръководство в Луистън Мейн, което интензивно се пробва да го открие, предизвести жителите да останат по домовете си, защото Кард се счита за въоръжен и рисков.

" Моля, свържете се с органите на реда, в случай че сте наясно с местонахождението му ", гласи обява на полицията в Мейн във Фейсбук.

" Ако хората го видят, те не би трябвало да се доближават към него или да се свързват с него по никакъв метод ", предизвести комисарят по публичната сигурност в Мейн Майк Сошук пред конференция в сряда вечер.



Полицията показа две фотоси на Кард, в това число една, която наподобява е взета от профила му в обществените медии и демонстрира по какъв начин лови риба. 

Според прессъобщение на щатската полиция на Мейн, Кард е подготвен инструктор по огнестрелно оръжие, за който се счита, че е в армейския запас, ситуиран в Сако, Мейн. Според органите на реда Кард неотдавна е съобщил, че страда от проблеми с психологичното здраве, в това число чува гласове и заплашва да стреля по базата на Националната армия в Сако.

Съобщава се, че Кард е бил призната в психиатрично заведение за две седмици през лятото на 2023 година и по-късно освободен. Полицейският документ не дава детайлности за лекуването, което е получил, или положението му.

Докато полицията не разкрива повече информация за Кард, Университетът на Мейн удостовери, че той е учил инженерство там сред 2001 и 2004 година, както оповестява NBC News.

Съобщава се, че мъж на име Робърт Кард, роден на същата дата като обвинения за всеобщата пукотевица в Люистън, е бил упрекнат в превишена скорост през 2001 година и 2002 година, само че няма други престъпни досиета, изброени в обществени бази данни, съгласно новинарския канал.

Според полицията в Мейн последно е известно, че Кард е карал бяло Subaru Outback от 2013 година с регистрационен номер на Мейн 9246PD с черна ризница. Снимка на транспортното средство беше споделена от полицията на Луистън Мейн във Фейсбук.



В момента стотици полицейски чиновници търсят в целия щат стрелеца, който за последно е бил видян да носи кафяво яке и да държи мощна щурмова пушка.

Инцидентът беше изключително фрапантен за Мейн, щат, в който през 2022 година са осъществени общо 29 убийства, съгласно Асошиейтед прес.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР